3 måder at styrke kroppen

Sponsoreret indhold.

 

Mangler du inspiration til at styrke din krop, og holde helbredet ved lige, så har vi her tre fitness tips i denne artikel, så du udover kosttilskud og sund mad, kan holde kroppen i god form og balance.

Brug en romaskine

Du har måske hørt det før, roning er sundt og godt for kroppen. Hvis du ikke er typen der er til frisk luft på fjorden, du bor måske langt fra vand, eller evig rengøring af robåde, så er der heldigvis noget der hedder en romaskine.

Roning er godt for led og muskler, og faktisk en kanon måde at varme op på, hvis du for eksempel går til fitness og træner. Hvis du synes romaskine er lidt “snyd”, så kan vi afslører, at der i roklubber over hele landet står masser af romaskiner. Det er fordi, at vandet nemlig skal have en bestemt temperatur, typisk over 10 grader celsius, før en roklub anser det for sikkert at tage på vandet.

Gå en lang tur

Det er godt at få pulsen op, ved eksempelvis at løbe en tur, men det er desværre langt fra os alle der kan holde til det i led og sener. Derimod kan de fleste godt holde til en kortere eller længere gåtur, ja det er ligefrem sundt. Det er også derfor vandring de senere år er blevet så populært i Danmark. Efter alt at dømme, er vandring lige så populært som at træne i et fitnesscenter. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele, det kan være lidt svært at træne arme på en almindelig gåtur, og omvendt kan det være lidt kedeligt at gå en tur til fitness. Begge dele er motion, og begge dele er vigtigt for kroppen.

Man behøver ikke gå mere end 2-5 km eller en halv time om dagen, før det kan mærkes på helbredet i det lange løb. Det er god motion for kredsløbet og de store muskelgrupper, og er dermed med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme.

Dyrk yoga og stress ned

Det kræver ikke meget mere end en behagelig yogamåtte og en dygtig yogainstruktør at få løsnet op i kroppen og slappet af i sindet. Yoga kan på sin vis være helt meditativ, hvor koncentrationen er på kroppens bevægelser og åndedræt. Derfor er det en kanon måde at passe på både krop og sjæl.

For at komme i gang, kan man enten melde sig til er hold hos et fitnesscenter eller prøve et af de mange yogahold der bliver udbudt af aftenskolerne.

 

En yogamåtte skal gerne som standard være omkring 4 mm tyk, for at den giver en komfortabel siddestilling i forhold til et hårdere underlag.

 

Vidste du?

Yoga siges at stamme fra Indien, hvor formålet er at opnå en højere tilstand. Det kan derfor på mange måder sammenkobles med kendte meditationsformer, der også arbejder med åndedrætsteknikker og kropspositioner. Yoga betyder at forene, og her tænkes især på forening af krop og sjæl - den rene wellness.

 

LÆS OGSÅ Styrk dit “helsebred”